Δεν ηξεύρομεν αν το ψιθυριζόμενον δια την Κυριακήν συλλαλητήριον θα το ενεργήσωσιν οι Μακρακισταί πάλιν. Ούτε αν τούτο θα έχη σχέσιν μετά του κ. Καραπάνου. Τούτο μόνον λέγομεν, ότι αν το συλλαλητήριον της Κυριακής θα είναι σοβαρόν όσον εκείνο της προπαρελθούσης περί ου απηξιώσαμεν να κάμωμεν λόγον, διότι η γελοιοποίησις μιας συναθροίσεως έστω και μικρού κόσμου αντίκειται προς την σοβαρότητα των περιστάσεων, επίσης δεν θα κάμωμεν λόγον και δι’ αυτό. Φαίνεται όμως ότι το συλλαλητήριον της Κυριακής θα είναι κάπως περίεργον, διότι κατ’ αυτό θα ομιλήση γνωστός ρήτωρ, κάθε άλλο παρά θρησκολόγος, όπως ο κ. Τιμελής. Ο κ. Συνοδινός, περί αυτού πρόκεται πολλάκις έλαβε τον λόγον και άλλοτε αυθόρμητος και άλλοτε κατά παραγγελίαν. Πως θα ομιλήση και την Κυριακήν θα ίδωμεν εκ του λόγου του και εκ των ακροατών του και εκ του ψηφίσματος και εκ των υπογραφών του. Αν το συλλαλητήριον δεν είναι σοβαρόν, ο χαρακτηρισμός ον θα τω δώσωμεν θα είναι σύμφωνος.
Ανταπόκρισις περί σταφίδος
Εν τη «Οινολογική επιθεωρήσει» της Γαλλίας, γράφουσιν εξ Αθηνών τα εξής περί σταφίδος. «Η συγκομιδή του καρπού πλουσιωτέρα κατά το τρίτον από της του παρελθόντος έτους και ποιότητος ανωτέρας, εγένετο υπό ευαρέστους οιωνούς! Η αποξήρανσις επετεύχθη άνευ πολλών δυσκολιών, χάρις εις τον εξαίρετον καιρόν, όστις επεκράτησε καθ’ όλην την διάρκειαν του τρυγητού. Της προσφοράς μη ανταποκρινομένης προς την ζήτησιν δια λόγους τους οποίους ο χώρος δεν επιτρέπει ν’ αναλύσωμεν, αι τιμαί δεν ικανοποιούσι την παραγωγήν η οποία μεγάλας φροντίδας κατέβαλε και κεφάλαια δυσανάλογα. Ούτως το προϊόν διατρέχει κρίσιν, η οποία αναμένεται ήδη ότε αι γαλλικαί αγοραί τη απέκλεισαν την εν αυταίς κατανάλωσιν. Δεν είναι δε ο νόμος Γκριφ, όστις εμποδίζει την εισαγωγήν Κορινθιακών σταφίδων εν Γαλλία, αλλά η επανόρθωσις των αμπέλων της Γαλλίας, των υπό της φυλλοξήρας καταστραφεισών, μέλλουσα ν’ αποδώση τη Γαλλία την αρχαίαν της ευημερίαν και να τη επιτρέψη ώστε να μην κάμη καθόλου χρήσιν ξένων οίνων.
Άλλαι ειδήσεις περί σταφίδος
Αι δια του εξωτερικού ταχυδρομείου της σήμερον ειδήσεις περί σταφίδος είναι αυτόχρημα απελπιστικαί. Εν Γαλλία η προσφορά των 14 φράγκων cat εμειώθη κατά ήμισυ φράγκον. Επίσης και αι άλλαι αγοραί είναι αποθαρρυντικαί. Δεν είναι δε μόνον το προϊόν το ιδικόν μας, το οποίον τοιαύτης έτυχεν εφέτος υποδοχής, αλλά και τα άλλα, ως επί παραδείγματι της Σμύρνης η σταφίς πωλείται προς φράγκα 5!, ο εστί, λαμβάνοντες υπ’ όψιν τα έξοδα, μικρότερα των ιδικών μας, καταλήγομεν εις το συμπέρασμα, ότι η σταφίς της Σμύρνης μόλις απολαύει 30 φράγκα fob.