Ανεγνώσθη αναφορά της εν Τριπολιτζά Επιτροπής υπ΄ αρ. 160, η οποία λέγει ότι όλαι αι επαρχίαι κατά το μάλλον και ήττον εκινήθησαν εις το να κάμουν το χρέος των, μόνη δε η Επαρχία Πραστού δεν επλήρωσε τα προς την πατρίδα χρέη της· προβάλλει δε να σταλή ο παραστάτης αυτής δια να συντελέση εις την ενέργειαν των απαιτουμένων· επαινεί την προθυμίαν της Επαρχίας Φαναρίου, ήτις συνετέλεσε και συντελεί μεγάλως· προβάλλει δε και παρακαλεί το Βουλευτικόν να επεκτείνη την διορίαν της αδείας του Παραστάτου αυτής κυρίου Κανελλοπούλου, διότι χρησιμεύει μεγάλως η εκεί παρουσία του· του εστάλη η άδεια της παρατάσεως υπ΄ αρ. 726.
Ανεγνώσθη αναφορά των εν Καλάμω καταφυγόντων Δυτικοελλαδιτών, οι οποίοι ζητούσι να τους εξοικονομήση η Διοίκησις με τροφάς, επειδή λιμώττουσιν. Εστάλη εις το Εκτελεστικόν δια να φροντίση την εξοικονόμησιν αυτών των οικογενειών με την αποστολήν ικανής ποσότητος κριθαρίου· και διά να μην ακολουθήση κατάχρησις να διορισθή μία επιτροπή από τους εκεί τιμιωτέρους διά να διανέμη αυτό το κριθάρι εις πενομένας οικογενείας· και μετά το φθάσιμον του κριθαρίου εκεί να διαταχθώσιν οι ένοπλοι, οι οποίοι ως λέγουν συμποσούνται έως χίλιοι να εκβούν εις την στερεάν. Εστάλησαν και οι Βουλευταί κύριοι Γ. Μαυρομμάτης και Αθανάσιος Λιδωρίκης διά να συσκεφθώσι μετά του Εκτελεστικού περί της αποστολής και της ποσότητος. Η ιδία επιτροπή διωρίσθη να προβάλη εις το Εκτελεστικόν διά να διατάξη τους Γαλαξιδιώτας να αρματώσωσιν ακόμη άλλα τρία μίστικα, ώστε γινόμενα εξ να ημπορούν να χρησιμεύσωσιν εις τον Κορινθιακόν κόλπον. Ελήφθη το υπ΄ αρ. 8407 προβούλευμα του Εκτελεστικού, αποκριτκόν εις τα του Βουλευτικού υπ΄ αρ. 718 και 722.
Επροβλήθη διά να κατασκευασθώσι μερικαί μπάρκα κανονιέραι εις προφύλαξιν του Κορινθιακού κόλπου, εφ΄ ώ να συνεισφέρωσιν όλοι, όσοι έχουσι σταφίδας εις αυτό το μέρος, ανά έν τάλληρον εις την χιλιάδα· τα δε Μοναστήρια Μέγα Σπήλαιον, Ταξιάρχης και λοιπά να δώσωσι το τάλληρον εις την χιλιάδα και να πληρώσωσιν ομοίως ένα δέκατον εις την παρούσαν συνεισφοράν από όλον το εισόδημα των σταφιδών, αν δεν επωλήθη το δέκατον, καθώς υπερχρεώθησαν οι Αρχιερείς του Αιγαίου Πελάγους και τα Μοναστήρια και συνεισέφερον διά πυρπολικά. Ενεκρίθη η πρότασις αύτη και έμεινεν εις σκέψιν.
Ο Πρόεδρος του Βουλευτικού Ο Α΄ Γραμματεύς
Πανούτζος Νοταράς Ιω. Σκανδαλίδης
Τη 6 Ιουνίου
Εν τη σημερινή συνελεύσει του Βουλευτικού, προεδρεύοντος του κυρίου Πανούτζου Νοταρά, ανεγνώσθησαν τα χθεσινά πρακτικά.
Μετά ταύτα ανεγνώσθη αναφορά της εν Τριπολιτζά Επιτροπής, ομού και άλλα έγγραφα του στρατηγού Θεοδώρου Κολοκοτρώνη, όστις ζητεί τροφάς και χρήματα προς εξοικονόμησιν του στρατοπέδου· λέγει προς τούτοις ότι εντός ολίγου ελπίζει να συστηθή το ελληνικόν στρατόπεδον από 20 χιλιάδας, ότι είναι πλήρης καλών ελπίδων και ελπίζει ογλήγορα να αφανισθή ο εχρθός.
Ανεγνώσθησαν και άλλα έγγραφα της εις Λουτράκι Επιτροπής, ήτις λέγει ότι εις Σάλωνα ήλθον 8 χιλιάδες εχθροί και σκοπεύουν διά τας Αθήνας, ζητεί τροφάς διά τα στρατόπεδα και προβάλλει να πιασθούν αι θέσεις των Δερβενοχωρίων διά να εμποδισθή η εισβολή των εχθρών εις Πελοπόννησον.
Ανεγνώσθη και επιστολή του κυρίου Ανδρέου Ζαΐμη, εις την οποίαν εγκλείει έγγραφα των εν Μεσολογγίου οπλαρχηγών και πολιτικών, οίτινες παρακαλούσι να διαταχθή ο στρατηγός Νικήτας Σταματελόπουλος να μείνη εκεί ιδ ανα συντελέση μετ΄ αυτών